• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Ulica Mladiću u Beranama suština politike nove vlasti

Prijedlog skupštinskog savjeta za nazive naselja, ulica i trgova u Beranama da se jedna ulica u ovom gradu nazove po Ratku Mladiću, ratnom zločincu i čovjeku koji je počinio jedini genocid u Evropi nakon drugog svjetskog rata, sramotan je i neprihvatljiv, ali i odraz suštine politike nove vlasti u Crnoj Gori koja već dugo vlada Beranama.

Kako bi se spriječili ovakvi gnusni pokušaji neofašističkih snaga u Crnoj Gori koje su marginalne ali uporne, LP je nedavno predložila Zakon kojim se previđa zabrana djelovanja i isticanja simbola svih fašističkih organizacija iz vremena drugog svjetskog rata i kasnije. Ovaj Zakon ignorisan je i odbijen od strane kompletne nove većine u Skupštini, što je još jedan dokaz u prilog suštine njihove nacionalističke politike.

Činjenica da nekom može uopšte da padne napamet ovakva ideja da ulicu nazove po čovjeku odgovornom za pokolj više hiljada ljudi, naših komšija i prijatelja, frapantna je i primorava nas da se zapitamo ko to stvara i podstiče takvu svijest kod ljudi, a kamo li da je neko to prihvatio u proceduri lokalnih skupštinskih organa.

Vasojevići koji imaju sjajne istorijske ličnosti, heroje i  velikane i bogatu prošlost borbe za slobodu, kako u vrijeme kraljevine Crne Gore i borbi za pravo, čast i slobodu Crne Gore tako i u antifašističkoj borbi, ponižavaju se od strane vlasti ovakvim inicijativama. To građani ne smiju dozvoliti a mi ćemo im biti podrška i stalno upozoravati na ovakve anomalije i pokušaje fašizacije društva.

Opštinski odbor LPCG Berane


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me