• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Vujičić: Marković branila zastavu kao nekad barjaktari na bojnom polju

 

U Nikšiću se dogodio brutalan i sramotan napad na predsjednicu OOLP Nikšić Jelenu Marković. Ovaj napad je inspirisan nacionalističkom i političkom netrpeljivošću, od strane “heroja” koji, je ogorčen  što Markovićka drži istaknutu državnu zastavu na terasi stana, krenuo da se verbalno i fizički obračuna sa  jednom ženom, majkom troje maloljetne djece!

Ovo je čin koji je neprimjeren crnogorskom shvatanju časti i odnosu Crnogoraca prema ženi. 
Više je nego žalosno da jedna hrabra Crnogorka u svojoj državi mora da brani državnu zastavu kao što su nekad to hrabro radili barjaktari na bojnom polju, samo su se sada napadači promijenili! Motiv je isti, a napad na zastavu je napad na Crnu Goru! 

Stoga LP zahtijeva da potpresjednik Vlade g. Dritan Abazovic i ministar MUP g. Sekulović, hitno reaguju i učine sve da se ovaj slučaj do kraja rasvijetliti. Takođe  pozivamo vlast, da sa pozicija moći, utiče na svoje članove i simpatizere i smire šovinističku hajku koja već duže vremena potresa Nikšić i Crnu Goru. Ukoliko na ovo budu ćutali, smatraćemo da ste direktni saučesnici ovog i svih budućih incidenata!

Dr Dubravka Vujičić, potpredsjednica Liberalne partije 

​​​​​


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me