• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Stati na kraj komičnoj huškačkoj kampanji sa bilbordima i ceradama

Liberalna partija poziva nadležne organe države Crne Gore ali i lokalnih samouprava da konačno preuzmu mjere ka sprječavanju vandalizma koji uzima maha i sankcioniše grupu huligana koji već neko vrijeme maltretiraju građane i stanare u Nikšiću i drugim gradovima.

Uništavanje fasade, zajedničke imovine svih stanara, sa ogromnom ceradom sa slikom Amfilohija Radovića uz sve bakljade, urlikanje, cjelodnevnu glamu i buku i prijetnje svakom ko pokuša da zaštiti svoju imnovinu, uvodi Crnu Goru u red neofašističkih režima u kojoj ni imovina nije sigurna od paramilitarnih bandi i huligana.

Pitamo se da li ekstremizam pojedinaca ima granica? Očigledno je da nema pa će zato morati zakon da im postavi granice i socijalizuje takve pojedince da budu normalni i odgovorni članovi zajednice građana Crne Gore i ponašaju se u skladu sa zakonom, javnim redom i moralom.

Tragikomčna kampanja koja se vodi po Crnoj Gori, Srbiji i regionu samo daje vjetar u leđa ovakvim marginalnim pojavama. Nezamislivo je da se po Srbiji vodi kampanja sa hiljadama bilborda koji najavljuju rušenje vrha Lovćena, svete crnogorske planine i simbola crnogorske slobode, za račun očigledno velikosrpske politike. Da li iko može da zamisli šta bi se desilo da neko po Crnoj Gori vodi orkestriranu kampanju za recimo rušenje vrha Avale, ili izmještanje beogradskog pobjednika sa Kalemegdana, to su pojave kojih se civilizovan svijet zgrožava i ne poznaje ih. Pitamo se, kada će konačno velikosrpska aždaja koja je već decenijama na izdisaju shvatiti da je njeno vrijeme prošlo i da mora pustiti narod Crne Gore da se bavi životnim temama i da gleda u budućnost a ne u prošlost?

Jelena Marković,

Predsjednica OO LP Nikšić 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me