• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Servilan odnos ministra Radulovića loša je poruka svima

Ministar vanjskih poslova Crne Gore g. Đorđe Radulović nastavlja da tumara u mraku praveći se neznaven. Da nije u pitanju osoba sa višegodišnjim iskustvom rada u crnogorskoj diplomatiji, pomislili bi smo da je u pitanju i neznanje, ovako je očigledno samo guranje glave u pijesak i neodgovoran odnos prema državnoj politici i nacionalnim interesima.

Ako bi g. Radulović još jednom pročitao šta je kazao, razumio bi da zapravo ne oponira nikom drugom osim sam sebi, što i jeste u skladu sa nedosljednom i nestabilnom politikom nove Vlade. Kako je sam kazao, odnose država treba graditi po “principu suverenosti, nemiješanja u unutrašnje stvari i uzajamnog uvažavanja”, a mi se pitamo, đe je sve to g. Radulović uočio u izjavama ambasadora Božovića koje su direktno tangirale osjetljive teme crnogorskog nacionalnog, vjerskog i istorijsko identiteta ali i sastava nove Vlade suverene države Crne Gore?

Servilan odnos ministra vanjskih poslova, koji bi morao da brani nacionalne interese po svaku cijenu, loša je poruka Crne Gore prema regionu ali i svijetu. Dolazimo, nažalost, u neprihvatljivu situaciju da se najviši vladini funkcioneri ponovo brinu više za tuđe nego za interese svojih građana i države. Da li to iz razloga da se ne bi zamjerili mentorima i nalogodavcima svoje Vlade ili je u pitanju nešto drugo, ostaje nejasno.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me