• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Drašković: Mandatar vuk u jagnjećoj koži, ideja zatiranja CG ista

Dobrim se djelima postaje dobar, a zlim zao. Ubijanje neistomišljenika (vjerskih, nacionalnih, ideoloških) je  zlo djelo, a njegov izvršilac zločnac. Zato je teško razumljivo da  jedna vjerska organizacija može za sveca proglasiti ubicu i koljača, koji se svojim nedjelima javno hvalio. Sinod Srpske pravoslavne crkve je sveštenika Milorada Vukojičića, vođu četničke crne trojke, koji se istakao ubijajući klanjem ideološke neistomišljenike, čime je  zavrijedio imena pop Maca i pop Koljač, proglasio  svetim.

Ova bratija uspjela je, sa ciljem da satre crnogorski suverenitet i dostojanstvo, okupi i objedini lažne demokrate,”naivne zelene” sa borcima za očuvanje srbskog hegemonizma. Mandatar za sastav Crnogorske Vlade, nakon parlamentarnih izbora je političko “dijete” ovog sistema vrijednosti. Vuk u jagnjećoj koži, dlaku mijenja a ćud nikada. Takav im se učinio  pogodan da povede Crnu Goru u “budućnost” pod tuđom zastavom i ostvari njihov cilj 

Blage naravi, s osmjehom na licu i retorikom koja daje nadu, obećanjima da Crna Gora neće mijenjati zacrtanu politiku uz uvažavanje njenih Ustavom utvrđenih simbola na kratko je obmanuo građane. Vrlo brzo se “snijeg otopio” i naziru se tragovi njihove zacrtane strategije. Nijesu još bili zvanično proglašeni izbori a mandatar je potrčao da poljubi ruku svome političkom roditelju, čime je zavrijedio ime rukoljubac, članu sinoda SPC koji je Macu proglasio svetim. Da li je antifašistička država čiji su građani dali povjerenje da formiraju vlast onima koji slave popa Macu i njegovo nedjelo?

Koliko im je zakletva da će poštovati Ustav iskrena vidi se iz stave mandatara po kome je Crna Gora srpska a ne građanska država,kako je zapisano u Ustavu. Konstitutivne sjednice Skupština Opština u kojima su građani povjerili njima da vrše vlast ne počinju intoniranjem državne himne. Poslanici dijela njihove koalicije napuštaju konstutivnu  sjednicu parlamenta za vrijeme intoniranja himne, čime su pokazali odnos prema državi u kojoj su im građani povjerili da vrše vlast.

Dovođenjem sveštenika da osvještavaju opštinske prostorije pokazuje koliko im je stalo do sekularne države i multinacionalnog i multireligioznog sklada. Ovo je primjer koliko im je stalo do poštovanja Ustava .Interesantno je pitanje da li međunarodni partneri “Zelenih” znaju sa kime žele da Crnu Goru vode u Evropu ? Kako se niko od konstituenate vladajuće koalicije nije ogradio od čina SPC, tj. proglašenja Mace za sveca, bojim se da je to poruka :”Đe je Maca stao, mi ćemo nastaviti.”

Predsjednik OOLP Kotor

Vido Drašković


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me