• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Podgorica: Takozvane građanske partije glasanjem u PG parlamentu iznevjerile građane

Javnost Crne Gore danima svjedoči prepucavanjima unutar nove vladajuće većine, koja se ne može složiti ni oko čega, osim jednog a to je: da svi osim Crnogoraca imaju pravo na crkvu i vjeru, što je pokazalo i jučerašnje glasanje u Skupštini Glavnog grada. 

Ovakvo glasanje tročlane koalicije bilo bi logično, kada bi razlog za ovu odluku pronašli u istorijskim činjenicama po kojima svi vjerski objekti na teritoriji Crne Gore pripadaju državi Crnoj Gori i Crnogorcima, a pravoslavni spomenici kulture po pravu i logici stvari pripadaju crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.  Da se  ova koalicija zalaže kao što kažu za budućnost Crne Gore, u kojoj žele da šire mir nacije, a činjenice iznose isključivo crno na bijelo ovakva odluka bi bila i razumljiva. Ono što ovakvo glasanje čini još neobičnijim je to što je ova grupacija dobila većinu zalažući se za „vjerske slobode“, a danas glasa protiv ispunjavanja ove slobode crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Ovakvo glasanje nam je pokazalo da parlamentarnu većinu ipak nije osvojila nikakva građanska opcija i borci za pravdu i prosperitet već okupatorska vojska zvana SPC podijeljena u 3 koalicije i više od dvadeset partija, koja skoro 100 godina a aktivno 30 manipuliše i zavodi narod  sa ciljem falsifikovanja crnogorske kulture i istorije. Ono što je Aco palikuća Karađorđević započeo oni žele da dovrše. 

Ovu koaliiciju čini i najbučnija tkzv. građanska partija, koja sa svoja 4 mandata poručuje da budemo relaksirani jer će oni stati u odbranu nacionalnih interesa, i da je njihova partija garancija opstanka nezavisne Crne Gore. Apsurdno je da je upravo ova „građanska partija“ glasala u podgoričkom parlamentu da se sa dnevnog reda ukloni tačka o ustupanju zemljišta Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi čime je još jednom potvrdila svoj pravi odnos prema Crnoj Gori i Crnogorcima.  S toga, makar zbog onih iskrenih suverenista koji su vas glasali manite se neiskrenih obećanja i nemojte  više garantovati zaštitu nacionalnih interesa Crne Gore koristeći ih isključivo u populističkoj retorici za dobijanje jeftinih i sitnih političkih poena. 

Podsjećanja radi Crnogorska pravoslavna crkva jedina je vjerska zajednica koja zbog otimanja imovine čiju krađu vi poptisujete i želite da legalizujete  nema svoj objekat u Glavnom gradu, pa njeni vjernici nemaju mogućnost da zadovoljavaju svoje duhovne potrebe onako kako im to garantuje Ustav Crne Gore. 

Odbor Glavnog grada Podgorica Liberalne partije Crne Gore


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me