• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Čestitka LP, Dan državnosti: Zajednička ljubav, rad i pregalaštvo za Crnu Goru

Građanima i građankama Crne Gore i crnogorske dijaspore čestitam 13. jul Dan državnosti i antifašističkog ustanka crnogorskog naroda. Dan koji objedinjuje dvije najslavnije tradicije naroda Crne Gore ali i svih naroda svijeta a to je borba za slobodu i suverenost i borba protiv fašizma i mržnje, zaslužuje da ponese epitet najvećeg praznika naše države i naroda.

Kontinuitet hiljadugodišnje državotvorne niti koji je upisao Crnu Goru i na listu prvih modernih država svijeta nakon Berlinskog kongresa 1878., očuvao je duh koji je i 1941. u nacizmom i fašizmom porobljenoj Evropi podigao prvi ustanak protiv okupatora i oslobodio svoj narod među svim evropskim narodima. Veličanstven trijumf toga duha samo je potvrda njegove utemeljenosti, snage i iskrenosti kojom on živi u kolektivnom biću Crne Gore do današnjeg dana. Nije mnogo naroda imalo takav istorijski splet da se u istom danu slave dvije velike pobjede u dva vijeka i na to imamo biti ponosni.

Crna Gora danas počiva na takvim tradicijama, tolerancije, multikulturalnosti i sloge i zato je naša dužnost i danas da stanemo na put svakoj mržnji, neslozi i povampirenom fašizmu koji stalno vrijeba i čeka svoju šansu za haos i razdor. Posvećeni zajedničkoj kući Crnoj Gori, iskrenoj ljubavi prema njoj i njenim ljudima te velikim pregalaštvom za njen dalji napredak i razvoj, mi ćemo se najslavnije odužiti precima koji su položili svoje živote na oltar slobode čije blagodati mi danas nesmetano uživamo, a potomcima ostaviti najkvalitetniji zalog za budućnost.

Andrija Popović,

Predsjednik Liberalne partije Crne Gore


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me