• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP o napadu na zastavu CG na Floridi: Mala vam je sila kojom udarate jer otporan je ovaj kamen

Jučerašnji kukavički i podmukli napad iz mraka, kako to i priliči grupaciji kojoj pripadaju, na državnu zastavu jedne međunarodno priznate države čija je državotvorna istorijska vertikala duža od hiljadu godina predstavlja još jedan dokaz nasrtaja na Crnu Goru i njene simbole bez obzira đe su oni istaknuti.

Liberali osuđuju takav gnusan i vandalski čin koji je podstaknut iz istih krugova koji evo više od jednog vijeka pokušavaju srušiti crnogorsko nacionalno biće i ustoličiti neki lažni srpski ili bolje reći velikosrpski identitet koji nema baš nikakvog utemeljenja u cjelokupnom postojanju Crne Gore. Porazan je sam atak na simbol jedne države ali kada znamo da su isti inspiratori i tog djela počinjenog u Palm Biču na Floridi kao i oni koji pale državnu zastavu na ambasadi Crne Gore u Beogradu onda ništa drugo i ne možemo očekivati od takve družine. Još poraznije i tužnije je što su duhovni inspiratori ovih zlodjela skriveni iza mantija i pripadaju kleru Srpske pravoslavne crkve iste one crkve koja, gle apsurda, ima krilaticu da brani crnogorske svetinje od Crnogoraca a za interes i sitan šićar beogradske patrijaršije i njenih političkih šefova.

Poručujemo svima njima, i popovima i političarima i nacionalistima i fašistima i ratnim profiterima i njihovim domaćim slugama i izvođačima anticrnogorskih djela širom ove planete Zemlje, mala vam je sila kojom udarate jer otporan je ovaj kamen bio i ostaće, i na vaše i na jače napade. Pa kako priliči Crnogorcima poručujemo vam onom čuvenom porukom koju je naš veliki i presveti vladika Petar II Petrović Njegoš uputio jednom od vama sličnih S. Milutinoviću

„Ada čoče, Božija ti vjera, znam ja tu veselu Srbadiju, no kud su joj ti sinovi junaci bili, dok joj nije Bog dao Karađorđa. Ta vi svi tamo fastate jednoga njega junaštvom; a kad vi Bog njega uze između vas, a vi sve sunovrat u turski jaram opet! No kršna i siromašna Crna Gora ne haje ni za Nemanje ni za Murate ni za Bunaparte; oni svi biše i preminuše, a Crna Gora ostade dovijeka i strašnoga suda, u svojoj volji i slobodi; a to ti je u slavi“.

PR služba LPCG

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me