• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Pritiskom na policajce sveštenici SPC bi da sruše institucije i naprave haos

Liberalna partija zahtijeva hitnu i neizostavnu reakciju državnih organa u cilju zaštite policijskih službenika, zakona i javnog reda i mira ali i kompletnog sistema i institucija. Nečuveno je da se pod patronatom Srpske pravoslavne crkve i njenih sveštenika organizuje praćenje i snimanje policajaca u vršenju svoje ustavom definisane uloge. Srpski sveštenici su se pretvorili u kolovođe i organizatore najprizemnijih aktivnosti uperenih protiv policajaca koji vrše svoju dužnost obezbjeđivanja očuvanja reda i mira u Crnoj Gori.

Najbolji primjer istinitosti ovih navoda je pripadnik srpskih vojnih formacija obučen u mantiju koji ovih dana organizuje po Budvi napade na policijske službenike i njihovo šikaniranje. Drugi eklatantan primjer je lice koje se predstavlja kao svještenika a koje po svojim djelima to ni u kom slučaju i ni u jednoj vjerskoj organizaciji, izuzev srpske crkve, ne može biti, Jovan Plamenac. Bivši ratni novinar i huškač danas poziva: “Kada vidite policajce da vas snimaju u litijama, na nekom drugom vjerskom skupu, dok ulazite u crkvu… snimite i vi njih. Unesite im se telefonom u lice, snimite im zenice i dlačice iz nosa i u uhu. Priđite vas 10, 20… i svi snimajte. Odmah te snimke pustite na društvene mreže… Saznajte im imena i njih objavite. Snimite tako i policajce u kordonima. Objavite ko su, od koga su, odakle su… Potrudite se da saznate njihovo imovno stanje. Snimite njihove, eventualno, nelegalno sagrađene kuće i objavite… Oni su vaši neprijatelji, sve dok služe režimu”.

Dakle po njegovom mišljenju policajci su njihovi neprijatelji a sa neprijateljima se zna šta se radi pa tako ovaj samozvani svještenika navodi masu da izvrši djelo koje je po krivičnom zakonu Crne Gore najstrožije zabranjeno i kažnjivo. Još opasnije, oni nastoje da pritiskom na policiju i policajce uruše sistem sigurnosti i institucije u državi i na taj način otvore put poptunom haosu i sukobima.

Zbog svega navedenog, da bi se sačuvali životi policajaca, sigurnost ljudi ali i stabilnost institucija i kompletnog društvenog sistema, tražimo hitnu reakciju na svim nivoima od ODT do Državnog tužilaštva i sudstva jer se ova zla namjera mora spriječiti a policijski službenici zaštititi jer u suprotnom će sljedeći udar antidržavnih snaga biti još opasniji i gnusniji.

Liberalna partija pruža punu podršku Upravi policije i njenom rukovodstvu u svim aktivnostima koje sprovode.


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me