• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Podgorica: Bez milosti stati za vrat ostacima povampirenog fašizma

Liberalna partija Glavnog grada najoštrije osuđuje najnovije napade na spomen obilježja iz najsjajnije istorije crnogorskog naroda. Skrnaviti i uništavati spomenike iz naše svijetle istorije mogu samo oni koji se i slavnih sjena naših predaka boje. Uradili su isto ono što su njihovi preci u istoriji radili, mučki i kvarno iz mraka i potaje kao najgori soj ljudi  polomili su jedno od najznačajnijih simbola Trinaestojulskog ustanka. Polomljena ploča na spomeniku na Ravnom lazu u Piperima, mjestu đe je donijeta odluka o podizanju Trinaestojulskog narodnog ustanka 1941. godine još jednom opominje da retrogradne snage nijesu nestale, naprotiv, nikad agresivnije i nemoralnije nijesu, pod okriljem noći kao kukavice, uništavale sve ono što svjedoči njihovom porazu i veleizdaji ondašnje Crne Gore.

Pozivamo državne institucije da konačno stanu za vrat kvislinško fasističkim snagama koje namjeravaju da Crnu Goru odvuku u bratoubilaštvo i relativizuju saradnike okupatora i izdaju sa antifašizmom i onim za što su svoje živote dale hiljade partizana i partizanki.

Kontinuirani napadi na crnogorsku istoriju, crkvu, državnu zastavu i sad ponovo na spomenike iz naše slavne istorije mora nam biti jasan nauk da se samo na konkretan i beskompromisan način može suprostaviti ovim avetima prošlosti. Bez milosti i uz puno poštovanje zakona ova država mora jednom za svagda da stane za vrat ostacima povampirenog fašizma sa kojim je kroz istoriju ovaj narod znao izaći na kraj.

Ni danas poslije više od pola vijeka ne gubi na značaju i aktuelnosti geslo antifašista koji su se borili za našu budućnost „Smrt fašizmu, sloboda narodu“.

Liberalna partija, Odbor Glavnog grada Podgorica


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me