• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Borančić: Krizne mjere Opštine Bar snažan podsticaj za lokalnu ekonomiju

Mjere koje je predložila Opština Bar sa ciljem prevazilaženja  negativnih efekata izazvanih pandemijom Covid-19 odgovoran su i  održiv potez i biće snažan podsticaj za lokalnu ekonomiju u trenutku kada se tržište ponovo otvara nakon duge i teške pauze, ali i u narednom periodu. Uvjeren sam da će predložene mjere biti usvojene na današnjoj sjednici Skupštine Opštine Bar i odmah sprovedene.

Mjere koje je predsjednik Opštine predložio odobornicima podrazumijevaju niz olakšica, oslobađanja od nameta i podsticaja za zapošljavanje koje će biti odlična prilika za lokalni biznis koji pametnom strategijom razvoja može iskoristiti krizu kao priliku da još bolje razvije svoje potencijale i ponudi gostima mnogo bolje uslove, prilagođenje trenutnoj situaciji i neopterećen nametima i taksama.

Predloženom odlukom o lokalnim administrativnim taksama smanjiće se trećina taksi dok se ukidaju sve administrativne takse za privredu, što će biti naročito značajno za turističku sezonu koja samo što nije počela. Podsjećam, liberali su i ranije inicirali ukidanje dijela taksi iz ovih odluka. Dodatna povoljnost jeste i ukidanje plaćanja niza obaveza ključnih za turizam pa i same turističke takse u periodu epidemije i krize. Posebno važno za barsku ekonomiju i preduzetnike jeste i oslobađanje od nameta ugostiteljskih objekata i postavljanja terasa što će biti veliko olakšanje za njihovo funkcionisanje.

Uvjeren sam da će uz ovakve mjere Opštine Bar i tradicionalno kvalitetnu ponudu, lokalna ekonomija nastaviti da funkcioniše bez velikih poteškoća i uspješno prevazići prve udarce i najteže posljedice epidemije i krize koja potresa cijeli svijet.

Ammar Borančić,

Odbornik LP u Skupštine Opštine Bar

 

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me