• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Država i građani solidarno odolijevaju virusu, uvesti još olakšica

Liberalna partija čestita crnogorskom zdravstvenom sistemu i osoblju na izuzetnoj časti, hrabrosti, požrtvovanju i odgovornosti u dosadašnjem periodu nedoživljenog globalnog rata sa korona virusom. Takođe, čestitke i volonterima koji preuzimaju brigu o potrebama naše starije populacije ali i svim komunalnim službama na nivou države i Opština. Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti čini sve da se odloži pojava korona virusa a vidljiva je potreba da se hitno  obezbjede zaštitna sredstva za zaposlene u apotekama i prehrambenim trgovinama ali i zaštite zaposleni od dijela nehumanih poslodavaca koji ih bespotrebno dovlače na posao i time ugrožavaju opstanak čitavog sistema, koji je zvanično jedini do sada odolio u Evropi.

Crna Gora kao mala ekonomija mora primarno da pomogne onima koji zbog epidemije ostaju bez prihoda, materijalno ugroženima a od Vlade ćemo tražiti da za vrijeme krize oslobodi privrednike  plaćanja poreza i doprinosa na plate, obustavi uplatu akontacije poreza na dobit, uvede moratorijum na otplatu kredita, odloži plaćanje PDV-a za ugrožena preduzeća i niz sličnih mjera.

Naša država i građani su poslije dugog perioda u istom solidarnom frontu, bez bilo kakvih starih i nametnutih podjela, tako mora  ostati u vjerovatno dugotrajnom ratu sa nevidljivim protivnikom. Molimo Vas ostanite doma, svi koji možete.

PR služba LPCG

 

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me