• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Popović sa ambasadorom Češke: Zakon o slobodi vjeroispovjesti samo izgovor a ne suština

Predsjednik Liberalne partije sa saradnicima primio je danas ambasadora Češke Republike g. Karela Urbana.
Oni su razgovarali o evropskoj perspektivi Crne Gore, daljoj demokratizaciji ali i aktuelnoj situaciji u državi i mogućnostima saradnje dvije države. Izražena je iskrena želja da dvoje zemlje pojačaju ekonomsku, kulturnu i saradnju u oblasti edukacije ali i da Češka bude snažna podrška na putu ka članstvu Crne Gore u EU.

Predsjednik LP Popović ukazao je ambasadoru na sve izazove sa kojima se suočava Crna Gora. On je ukazao na duboke podjele dva politička koncepta, onog koji Crnu Goru vidi kao velikosrspki projekat i dio starih, nacionalističkih mitova i onaj koji želi naprednu, modernu i građansku državu koja je dio EU.

Popović je naveo i da je trenutna kriza povodom Zakona o slobodi vjeroisposvijesti samo posljedica te podjele i žleje da se ponište dostignuća Crne Gore a da je Zakon samo izgovor a ne suština.
Naglašeno je da je institucionalno rješavanje problema važno i da nije moguće rješavati bilo šta sa ulice. Popović je naveo da je takav pristup problemu Crnu Goru 1989. godine koštao mnogo.
Oni su iskazali zajedničku podršku daljem evropskom putu Crne Gore i iskreno nastojanje da Češka, kao značajan prijatelj Crne Gore, i dalje bude najveći zagovornik politike proširenja EU na Balkan.
PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me