• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Masovni progon i huškanje na Nikčević i tri ambsadora veoma opasno

Liberalna partija oštro osuđuje i odbacuje medijsku hajku  koja je svoj vrhunac doživjela napadima na crnogorske ambasadore Nebojšu Kaluđerovića, Željka Perovića i Miodraga Vlahovića. Oni su doživjeli javni linč, koji već mjesecima doživljava i njihova koleginica Mirna Nikčević,sad već bivša službenica Ministarstva vanjskih poslova, i to svi zajedno zbog ličnih činova i privatnog djelovanja, garantovanog Ustavom svima, pa i diplomatama. Agresivnost i obimnost ovih napada nadilazi svaku mjeru pristojnosti i prevazilazi važnost izrečenih stavova pretvarajući se u masovni progon i lični obračun u kojem se pokušava i omalovažiti crnogorski narod, istorija i tradicija ali i sloboda govora i privatnost prepiske i ličnog djelovanja.

Poznato je da psihologija mase, kao veoma opasna pojava, lako preraste u masovne progone za koje je potreban žrtveni jarac, a čini se da se u najnovijem obračunu sa crnogorskim identitetom našla i nova žrtva u liku Mirne Nikčević i tri ambasadora Crne Gore. Ono za što se oni osuđuju, sada pomenuti preživaljavaju na mnogo teži način,bez ikakve zaštite i bez sankcije prema huškačima.

Posebno zabrinjava što velikosrpske nacionalističke organizacije i centri bliski klerikalnim i militantnim krugovima permanentno provociraju, napadaju, ponižavaju, falisifikuju i podmeću u crnogorsko javno mnjenje različite dezinformacije, manipulacije.Kontinuirano vode hibridni rat na podmukli način u kojem je cilj i dalje isti,atak na crnogorsko građansko društvo, multikulturalnost, jedinstvo crnogorskih naroda i crnogorska državnost i suverenost. Insitucije i najviši državni funkcioneri, umjesto što se bave marginalnim privatnim komentarima i privatnim činjenjima bivših i aktuelnih crnogorskih diplomata,moraju konačno obratiti pažnju na ove, veoma opasne pojave, da se svi zajedno opet ne probudimo u nekoj, po Crnu Goru strašnoj i sudbonosnoj,1918. ili 1989.godini.

 

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me