• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP obilježila 15 godina postojanja i 30 godina liberalizma

Liberalna partija obilježila je sinoć jubilej 15 godina od osnivanja partije i 30 godina liberalizma u Crnoj Gori.  Svečanost je bila prilika da se obilježi i prijem LP u punopravno članstvo ALDE saveza liberala Evrope, moćne političke asocijacije koja okuplja preko 60 partija iz Evrope, 7 premijera, preko 15 vlada država Evropske unije a treća je snaga u Evropskom parlamentu.

Obraćajući se mnogobrojnim gostima i članstvu, predsjednik LP Andrija Popović kazao je da ovaj jubilje koji je sebe ugradio u temelje moderne Crne Gore. Kao liberal uvijek sam osjećao da pripadam društvu slobodnih i drugačijih ljudi, onih koji su spremni da prihvate drugog i drugačijeg, kod kojih ima dovoljno mjesta za sve ali čija tolerancija nije bezgranična, ne, ona je veoma osjetljiva na svaku nepravdu, tiraniju i neslobodu, zato se kao liberali osjećamo i kao ljudi koji su spremni da uvijek hrabro, otvoreno i jasno, bez kalkulacija, kažu istinu i da razgovaraju o svemu, jer nema tabu teme, kazo je Popović. 

On je kazao da je Crnoj Gori potrebno još mnogo iskrenosti i dobre volje, mnogo dijaloga i razgovora a manje ekstremizma, agresije i politike bezgraničnog egoizma i uskopartijskih interesa. Konkretni i realni programi koje će građani morati da prepoznaju, umjesto praznih riječi i unošenja mržnje i razdora, mnogo više zajedničkog rada i doprinosa svih zajedničkom dobru i dogovoru bez kojeg nema napretka ukupnog društva.

Otvarajući svečanost, potparol LP Ammar Bporančić naveo je da 15 godina Liberalne partije i 30 godina liberalizma u Crnoj Gori nije samo praznik za liberale već je i važan datum crnogorske istorije, koji je trajno obilježio njenu modernizaciju i njeno današnje mjesto u svijetu. On je kazao da su čestitke LP stigle od rukovodstva Liberalne internacionale, ALDE saveza i drugih partija i organizacija iz države, regiona i Evrope.

Svečanosti je prisustvovalo oko tri stotine zvanica, članstva, gostiju iz svih društveno-političkih i međunarodnih struktura, uz bogat kulturno-umjetnički program. Tom prilikom prikzana je i kratak film o istorijatu crnogorskih liberala i Liberalne partije od osnivanja do današnjih dana koji je ispraćen sa ovacijama i aplauzima.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me