• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Zabrinuti smo zbog skupa u Budvi, ekstremne poruke mržnje

Liberalna partija zabrinuta je zbog događaja na kojem se najavljuje dolazak srpskog patrijarha Irineja u Budvu.U najavama ovog skupa eksalirala je šokantna nacionalistička netrpeljivost, mržnja i revizionizam. Dodatno, dolaskom poglavara Srpske crkve, koji je od ranije poznat po ekstremističkim stavovima uperenim protiv naše države, plašimo se da to može ostaviti negativne posljedice u javnosti i među građanima Crne Gore,kao građanske države.

Osim toga, pojedini govornici i učesnici na ovom skupu, osuđivani su kriminalci i osvjedočeni ratni zločinci i propagatori bratoubilaštva i kravavih sukoba '90.-ih godina prošlog vijeka,na ovim prostorima. Sakupljanje takvih ličnosti koji će se sa svih strana sliti u Crnu Goru, odnosno u Budvu, i to u organizaciji organa lokalne vlasti, moralo bi da zabrine  nadležne organe i službe odgovorne za bezbijednost države i građana.

Liberalna partija poziva nadležne državne organe da sa posebnom pažnje isprate ovakve manifestacije i ličnosti koje direktno ugrožavaju građanski sklad i mir ali i podrijevaju samobitnost Crne Gore i crnogorskog naroda ali i drugih naroda u državi. Svaka nezakonita radnja, raspirivanje mržnje, nacionalizma i bilo kakav ekstremizam i nepočinstvo, moraju biti najoštrije sankcionisani a počiniocima se staviti do znanja da su nepoželjni u Crnoj Gori.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me