• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Predsjedništvo LP za punopravno članstvo u ALDE savez liberala Evrope

Sjednica Predsjedništva Liberalne partije održana je sinoć u Podgorici.Raspravljalo se o aktuelnoj političkoj situaciji i položaju Liberalne partije.

Ocijenjena je veoma važnom činjenica jačanja liberalnih partija u Evropi i Evropskom parlamentu pa sada liberalne partije, saradnice LPCG, imaju ministre u gotovo 15 Vlada i čak 7 premijera država Evropske unije. Predsjedništvo je zato donijelo odluku da Liberalna partija Crne Gore, kao pridruženi član ALDE saveza liberala Evrope već pet godina, podnese zahtjev za punopravno članstvo u ovu moćnu evropsku političku asocijaciju. Rukovodstvo LP predstaviće ovu aplikaciju na izbornom kongresu ALDE u oktobru u Atini. Punopravno članstvo u trećoj po jačini parlamentarnoj grupi u EU bez koje se ne može kreirati politika Evrope, važna je ne samo za LP već i za Crnu Goru i od toga može zavisiti brzina daljeg napretka na putu evroatlanskih integracija i demokratizacije našeg društva.

Predsjedništvo je započelo pripreme i za proslavu jubileja 15 godina rada partije i 30 godina liberalizma u Crnoj Gori koji će se obilježiti krajem oktobra. Na sjadnici je diskutovano i o predstojećim izbornim procesima i reformi izbornog zakonodavstva,te o drugim tekućim političko-ekonomskim temama.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me