• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: SDP pogazio riječ, izdao građane i ljudska prava

Socijaldemokratska partija po ko zna koji put pogazila je svoju riječ,javno i nezvanično izrečenu, i izdala građane i ljudska prava, oborivši Zakon o partnerstvu lica istog pola. Da sve bude još gore, SDP potcjenjuje zdravu pamet javnosti i građana, i odmah nakon sjednice na kojoj je zbog njihovog odsustva zakon i pao, daje izjavu u kojoj kažu da će glasati za Zakon za koji se već glasalo sat vremena ranije i koji su oborili. Svojim saopštenjem dokazali su da kalkulišu ljudskim pravima i da ih je za evropske standard stalo koliko za lanjski snijeg.

Rasprava o ovom Zakonu završena je još 1. aprila kada su se stekli uslovi za glasanje, ali se baš na zahtjev SDP glasanje odlagalo već četiri mjeseca do posljednjeg dana zasijedanja Skupštine uz razna opravdanja.Sve to, da se posljednjeg dana proljećnog zasjedanja Skupštine poslanici SDP ne bi pojavili u sali, pogazili svoju riječ, nasamarili i Skupštinu i poslanike i javnost i ljudska prava. Oni su nasamarili i socijalističku Internacionalu koja zahtijeva ljudska prava i za LGBT osobe i ideju socijaldemorkatije koja se svuda u svijetu bori za jednakost, osim u Crnoj Gori.

Libealna partija, zajedno sa partnerima iz DPS i SD, snažno je podržala Zakon koji bi garantovao jednakost svim građanima ali i ogroman napredak Crne Gore u evropskim integracijama. Na ovaj način liberali i skupštinska većina pokazali su i dokazali svoju iskrenu posvećenost evropskoj budućnosti Crne Gore i jednakim pravima za svakog čovjeka u ovoj državi, dok je SDP dokazao povećenost i dosljednost u obmanjivanju javnosti, kalkulacijama i sitnim profiterskim računicama koje pokušava da svali na leđa svih ostalih.

Crna Gora će u narednom polugodištu usvojiti ovaj Zakon i pružiti siguran i udoban život svim njenjim građanima kako god se osjećali i voljeli, i nastaviti snažno u reforme ka skorom članstvu u EU, a uz SDP nije se proslavio ni manjinski klub iz parlamentarne većine koji paradoksalno nije podržao Prijedlog Zakona koji je predložio njihov ministar za ljudska i manjinska prava, Mehmet Zenka.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me