• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Predsjedništvo LP pozdravilo okončanje krize u Kotoru, započete i pripreme za izbore

Predsjedništvo Liberalne partije održalo je sinoć u Podgorici sjednicu i analiziralo aktuelnu političku situaciju i položaj liberala na političkoj sceni. Pozdravljen je veliki uspjeh liberala na izborima za Evropski Parlament, uz čestitke ALDE savezu, čija je i LP članica, na gotovo dupliranom broju mandata. 

Predsjedništvo je i pozdravilo formiranje nove lokalne parlamentarne većine u Skupštini Opštine Kotor i  konačni izlazak iz dugotrajne političke krize u tom gradu. Očekuje se da će konačno politički haos, koji je stvarala dojučerašnja lokalna vlast, prerasti u red, uz značajno učešće kadrova kotorskih liberala u tom procesu, koji moraju zajedno sa koalicionim partnerima preuzeti punu odgovornost za Kotor.

Predsjedništvo je započelo i pripreme za parlamentarne izbore 2020. godine, formirajući medijski tim koji čine portparol Ammar Borančić, Slobodan Franeta, Goran Ćupić i Ivan Dragojević, članovi predsjedništva te potpredsjednik Jovo Rabrenović koji je na čelu tima. Započete su pripreme i za lokalne izbore u Tivtu, Gusinju, Budvi i Kotoru naredne godine,na proljeće, odnosno jesen.  Isto tako, formiran je i odbor sa predsjednikom Andrijom Popovićem na čelu za proslavu jubileja, 15 godina od osnivanja Liberalne partije i 30 godina liberalizma u Crnoj Gori, na jesen ove godine.

Predsjedništvo je konstatovalo i pozdravilo rad inicijativnog odbora u Budvi, na čelu sa Slobodanom Franetom i proces formiranja novog Opštinskog odbora koji će do jeseni izabrati novi sastav, rukovodstvo i predsjednika Odbora LP u Budvi, kao i u Tivtu. Raspravljalo se i o ostalim pitanjima iz nadležnosti Predsjedništva.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me