• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Popović u Cirihu: Evropski liberali na čelu EU šansa za članstvo CG

Popović i šef ALDE Hans Van Balen

Sastanak Savjeta ALDE saveza liberala Evrope, na kojem je učestvovao lider LP Andrija Popović, održan je juče u Cirihu. Ovaj događaj okupio je liberale svih država Evrope koji su se sastali kako bi razgovarali o ključnim temama nakon izbora za Evropski parlament. ALDE savez liberala, čiji je član i Liberalna partija Crne Gore, ostvario je najveći rast na evropskim izborima i bez liberala se neće moći kreirati rukovodstvo i dalja politika Evropske unije. Ovo je od posebnog značaja za dalje proširenje EU i članstvo Crne Gore koje liberali Evrope snažno podržavaju.

Evropski liberali izvjesno će biti na rukovodećim pozicijama u Evropskoj komisiji i značajno uticati na spoljne poslove Evropske unije. Liberalne partije imaju čak osam premijera i šefova država u članicama EU, što će, sa LPCG u vladajućoj većini Crne Gore, biti nemjerljiv doprinos za ubrzano članstvo Crne Gore u Evropsku uniju. Predsjednik LP Andrija Popović razgovarao je sa liderima evropskih liberala o položaju Crne Gore i daljim perspektivama saradnje. Popović se susreo i sa šefom ALDE liberala Evrope Hansom Van Balenom.

Tokom sastanka liberala u Cirihu razmotrene su i usvojene urgentne rezolucije o daljoj politici ALDE saveza. Savjet je prihvatio i dvije kandidature za nove članice u ALDE savez iz Švajcarske i Rumunije.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me