• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Drašković, LP: Nije pitanje Kotora kako već zašto se ovo ranije nije desilo?

Pitanje i čuđenje bivšeg rukovodstva Kotora: "Kako je to moglo da se desi?“, treba preformulisati u:„Kako se to ranije nije desilo?“

Na taj način Kotor, grad pod zaštitom UNESKO, poštetio bi se poniženja i sramote nanijete nepromišljenim radnjama odlazeće gospode predsjednika Opštine Kotor i predsjednice Skupštine Opštine Kotor.

Svjesni da su izgubili povjerenje onih koji su ih izabrali i da ga iz dana u dan sve više gube, a u želji da sačuvaju pozicije, preuzimaju radnje kojima narušavaju ugled grada i nanose štetu građanima. Grad Kotor  od XI vijeka ima organizovanu  upravu. Bio je pozornica brojnih političkih mijena, promjena civilizacija i kultura, mnogi su na ovim prostorima bili i prošli, vladali i vlast gubili, ali nije zabilježeno da je predstavnicima naroda bio onemogućen ulaz u prostor opredijeljen za njihovo djelovanje da obavljaju svoje poslove. Danas predsjednik Opštine sa predsjednicom Skupštine Opštine blokira i pečati opštinskim pečatom ulaz u skupštinske prostorije, kako bi spriječio odbornike da uđu i vrše posao povjeren im od građana  vjerujući  da tako mogu sačuvati vlast iako nemaju povjerenje odbornika.

Odlazeći predsjednik se hvali kako je spasio Kotor da ga ne skinu sa UNESKO liste, vjerovatno misli da sprečavanje odbornika da uđu u svoj radni prostor doprinosi tome.Intrigom, kojoj nije potrebna mašta već joj je dovoljno bilo što, pokušava da opravda svoje postupke. Evo zašto čuđenje „Kako je moguće da se to desilo“, mijenjamo sa  „Kako se to nije ranije desilo“.

Vido Drašković

Predsjednik OOLP Kotor i Odbornik SO Kotor


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me