• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Kotor: Nedorasla vlast u Kotoru u grčevitoj borbi za fotelje

Jadna je pravda koja mora da se pravda i traži podršku ulice. Praksa je da opozicija i građani protestuju, ističu parole, a da vlast osluškuje i posmatra. Izuzeci potvrđuju pravilo. Tako je u Kotoru vlast protestovala, izvikivala parole, vjerovatno da ubijedi građane da se stide njenih grešaka. A možda, kako neko primijeti, ova „bolesna“ vlast želi da se pohvali svojim zdravljem.

Svojim djelovanjem gospodin Jokić je gradio povjerenje kod koalicionih partnera, koji su ga i postavili na mjesto predsjednika Opštine, na mjesto kojem nije dorastao, kao što ni oni nijesu bili dorasli preuzimanju vlasti na lokalnom nivou, što je i potvrđeno u prethodnom periodu. Cijenu ove nesposobne vlasti plaćaju građani. Kažnjavaju ih oni kojima su dali povjerenje da vode ovu Opštinu.

Povjerenje koje je stekao gospodin Jokić uzrokovalo je pucanje i onako krhke koalicije. Krhotina raspale koalicije svim silama želi da zadrži vlast.Obaranjem ljudi pokušavaju da zadrže fotelje, kao da ne znaju da dobar govor ne zamračuje rđavo djelo, niti dobro djelo zatire klevetnički govor. Dio odlazeće koalicione vlasti svjesan činjeničnog stanja odbija da se dvojcu: Predsjedniku opštine i Predsjednici Skupštine pridruže u podnošenju neutemeljene krivične prijave protiv aktera njihove smjene.

Grčevita borba za očuvanje fotelja došla je do izražaja sazivanjem konferencije za štampu. To što im se koalicioni partneri nijesu pridružili ni na konferenciju za štampu za njih ne znači ništa, ali je predsjednica to iskoristila da se pohvali kako su sjednice skupštine održavane. Da su sjednice „održavane“ vidi se kroz „usvojeni“ Strateški plan razvoja Opštine“ kao i „Budžet Opštine za 2019.“ili programi rada Društava sa ograničenom odgovornošću čiji je osnivač Opština, a kojih do dan danas nema.

Vapaj odlazećeg predsjednika Opštine sa konferencije za štampu upućen Vladi Crne Gore za raspuštanjem opštinskog parlamenta potvrđuje da je svjestan koliko povjerenje uživa.

Kad je u pitanju čuvanje fotelje zaboravljaju se kongresni dokumenti, tj. da Demokrate neće sa DPS-om. A gospodin Jokić traži spas od Vlade koju čini većina kadrova DPS-a.

Kuda ide ovaj dvojac čiji je kormilar ljubav za foteljama i očuvanju vlasti po svaku cijenu.?

Predsjednik OOLPCG Kotor

Vido Drašković

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me