• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Barski Liberali pozdravljaju odluku premijera Markovića

Liberalna partija Bara pozdravlja stav predsjednika Vlade Duška Markovića da se ne može raditi ništa protiv volje građana, uz policijske kordone i da treba da izvučemo zajednički nauk iz situacije sa izgradnjom vrtića na Topolici u Baru. Jasno je da se bez dijaloga i bez razuma ne može postići nikakva korist niti održiv i kvalitetan cilj, te da je neophodna veća uključenost građana i transparentnos u procesima donošenja odluka.

Nastavi sa čitanjem

LP Bar: Policija prekoračila ovlašćenja prema građanima

Liberalna partija na osnovu javno dostupnog video materijala osnovano sumnja da je policija prekoračila svoja ovlašćenja u postupanju prema građanima Bara koji su demonstrirali protiv izgradnje vrtića, što je nedopustivo, neprofesionalno i nedemokratski. Država koja je članica NATO saveza i pred vratima EU, ne smije sebi da dopusti da se ponaša na takav način prema građanima, ma kakvi bili njihovi stavovi. Mora se utvrditi ko je odgovorno lice za takvo ponašanje prema građanima i moraju se utvrditi zakonske sankcije za takav odnos.

Nastavi sa čitanjem

LP: Građani ne mogu da izdrže cijenu struje, RAE da preispita namete

Građani Crne Gore koji godinama plaćaju najskuplju cijenu struje po kilovat-času u regionu, teško mogu izdržati najnovija poskupljenja i namete koje sprovodi ili je najavila Elektroprivreda Crne Gore. Postavlja se pitanje, odakle ideja EPCG da građani treba da plaćaju struju skuplju od pojedinih članica Evropske unije i skoro duplo višu nego u Srbiji ili Kosovu, prema analizi Eurostata.

Nastavi sa čitanjem

Rukovodstvo LP o prevazilaženju afera i rekonstrukciji Vlade

Rukovodstvo Liberalne partije održalo je redovni  sastanak Predsjedničkog kolegijuma. Oni su se tom prilikom sastali sa Romanom Jakičem, liderom LIBSEEN mreže liberala Jugoistočne Evrope i predstavnikom evropskih liberala.

Rukovodstvo i Jakič razgovarali su o političkoj situaciji u Crnoj Gori ali i Evropi. Posebno je naglašena važnost predstojećih majskih izbora za Evropski parlament i jačanje liberalnih stranaka u EU te otpor narastajućem populizmu,nacionalizmu i ekstremnoj desnici. Rezultat izbora koji se održavaju na proljeće i uspjeh evropskih liberala biće od ključnog značaja za sudbinu članstva Crne Gore u Evropskoj uniji u mandatu naredne Evropske Komisije. Iskazana je obostrana podrška za jačanje kapaciteta i izbornih rezultata te sprovođenje liberalne politike kako u EU tako i u Crnoj Gori.

Nastavi sa čitanjem

LP: SNP se sam prepoznao među protivnike države, preporučuje ih prošlost

Liberalna partija u svom saopštenju povodom afere „Atlas“ nije nigdje pomenula Socijalističku narodnu partiju već pozvala institucije da profesionalno rade svoj posao a partije da ne politizuju svaku radnju tužilaštva i dozvole sistemu da funkcioniše bez pritiska što ne dozvoljavaju partije koje su često antidržavne i antisistemske i koje unose nemir među građane raznim neistinama o finansijskoj sigurnosti građana. Očigledno je da se SNP sam prepoznao među takve a nama liberalima koji dobro pamtimo jasno je da ih i njihova prošlost preporučuje za titulu protivnika države, reda i dijaloga. Isto tako, nas liberale naša prošlost preporučuje da svima otvoreno kažemo istinu jer smo časni svjedoci svakog vremena. I onog vremena sedmog bataljona i vremena provokacije građanskog rata i okretanja cijevi topova na Cetinje i Podgoricu i 21. maja 2006.

Nastavi sa čitanjem


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me