• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Kreu

Në shekullin para nesh, PL e MZ do të përpiqet për një shoqëri dhe shtet demokratiko-liberal. Kjo është mënyra më e mirë dhe më efikase për tejkalimin e problemeve me të cilat përballemi e luftojmë sot dhe tani. Ne qytetarët e Malit të Zi, të bashkuar në Partinë Liberale të Malit të Zi besojmë në virtytet individuale njerëzore - vlera në politikë, besojme në përparësitë që i ofrojnë sundimi parlamentar, shoqëria dhe shteti i decentralizuar, qeverisja lokale e zhvilluar dhe besojmë në një shoqëri ku do të sundojë kultura e dialogut dhe toleranca.

Drejtimi politik i pushtetit në Mal të Zi, i cili tash më se një decenie e gjysmë nuk ka ndryshuar, është i njohur për qeverisjen autoritare, pa strategji dhe pa vizion për të ardhmen.Qëllimi i këtij pushteti është vetëm një - ruajtja e pushtetit dhe fuqisë me çdo kusht. Qytetarët e Malit të Zi e kanë përjetuar shumë mirë çmimin e ushtrimit të tillë të pushtetit. Mali i Zi është sot i varfëruar dhe i zhytur në borxhe, kurse shoqëria është e përçarë në shtresa, me një numër të vogël, për nivelin botëror, të individëve të pasur kurse qytetarët e tjerë kanë një status social seriozisht të cenuar.

Mali i Zi, sot pas 15 vitesh shkatërrimi, shënon trende negative në të gjitha sferat e jetës shoqërore dhe ekonomike. Ajo për çka na njeh bota e zhvilluar, sot, janë monopolet e ruajtura nga ish periudha komuniste, janë institucionet e pandërtuara demokratike shtetërore, është fakti se jemi shumë larg nga shteti juridik dhe siguria juridike, është se jemi shoqëri e kriminalizuar, është jo-liria dhe vartësia e mediave, është sektori civil në shumicë i varur, është përçarja e thellë sipas bazave të ndryshme, e posaçërisht, çka është më brengosëse dhe çka e pengon zhvillimin tonë, e që e ruan sundimin aktual të regjimit të pandryshuar, pa marrë parasysh të gjitha këto dhe shumë pasoja të tjera fatale, përçarja nacionale, nga e cila dalin edhe përçarje të tjera natyrore në sferën fetare, kulturore, në lëmin e arsimit dhe në fusha të tjera.

Galerija slika

Galerija slika - sigplus

Još članaka...


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me